onsdag den 30. april 2014

MyPreemie – Anmeldelse af app.




På University of Nebraska hospital, får alle familier til præmature, en startpakke til familien. En af tingene i denne pakke er en app til deres iPhone.
Appen hedder My Preemie og er udviklet af to mødre til præmature og en neonatal læge.
Selve appen består af 6 dele
- En dagbog, som kan udfyldes med billeder, hvilke sygeplejersker der passer barnet, hvordan dagen er rent humørmæssigt, om der er fremgang eller tilbagegang, har barnet lært nyt og mange andre ting.


 - Et vækstskema, hvor man kan indtaste længde, vægt og hovedomfang og følge udviklingen af disse på en graf.
- En lommeguide, hvor der findes svar på rigtig mange ting der har med præmature, indlæggelser, udvikling m.m. at gøre. Du kan bla. få svar på hvad ”korrigeret  alder” betyder, hvad er BPD, apnø, bilirubin og andre nye ord og en hel masse andre ting der er rigtig gode at vide når man er indlagt med sin lille for tidligt fødte baby.

- Spørge og huskesedler. Hvor man kan nedskrive ting man skal huske at spørge læge/sygeplejerske om eller ting man skal huske at gøre.

- En ”skattekiste”, hvor der findes en liste over de ting der kunne være en god ide at gemme fra opholdet på neonatalafdelingen, ting der senere i livet kan være sjove for barnet at se, eller som minder, til forældrene, om den tid de var igennem. På listen kan f.eks. skrives fodaftryk, hospitalsarmbånd, tøj de havde på m.m.


Det er muligt at taste flere børn ind og at uploade billeder af børnene, samt at vælge særlig farve på appen, for det enkelte barn.


Da appen henvender sig til forældre af præmature der er indlagt, har jeg selv ikke den store glæde af app’en, men kan se fordelen i at have en sådan app.
Personligt ville jeg have haft stor glæde af at kunne nedskrive ting jeg skulle huske, spørgsmål der skulle stilles, mål på barnet, udvikling m.v.
Telefonen har de fleste mennesker på sig og det er derfor nemt og ligetil, at tage den frem og få tingene skrevet ned.

Selve det at taste fødselsdato på børnene ind var lidt besværligt, da man ikke kan vælge årstal, derfor skulle jeg, i mit tilfælde med en 2 årig og en 6 årig, rulle tiden på appen henholdsvis 2 og 6 år tilbage.
 

Men for forældre der, lige nu, står i forløbet med en lille indlagt, vil appen være en stor hjælp. Det er nemt at taste ind i appen og som en ekstra smart feature er det muligt at poste til facebook, printe, konvertere til PDF eller at sende som e-mail, jeg tænker at det er en rigtig smart måde at holde andre familiemedlemmer opdateret om hele situationen på hospitalet.

Appen kan bruges af forældre til både ekstremt for tidligt fødte, præmature med svære forløb, men også til forældrene til de præmature som nemt klarer sig igennem forløbet på neonatalafdelingen.

Det er en hjælp til forældrene, en nem måde at holde styr på de ting der sker og som ofte er svære at rumme når man står midt i det hele og derfor vil være rare at have når man engang kommer hjem vante omgivelser og skal absorbere hele forløbet.
Pt. findes appen kun på engelsk, hvilket den bærer lidt præg af. F.eks. under lommeguiden, hvor bla. ikke alle råd er som man ville få dem i Danmark. Her tænker jeg på punktet vaccinationer, der ikke helt følger det danske vaccinationsprogram, men med lidt justeringer ville appen også give rigtig meget mening i Danmark.
Jeg synes appen er virkelig god, fine tegninger, nem at fine rundt i og med mange gode funktioner for forældre der er indlagt med deres præmature baby.

Appen kan hendes i appstore, søg på MyPreemie, den koster 32kr.