lørdag den 9. august 2014

Anmeldelse af appen Charlies Eventyr

Liva og Mikkel har testet appen Charlies Eventyr til Ipad.

IMG_0842
Charlies Eventyr er en interaktiv børnebog med rigtig gode fortællinger.
Du kan selv læse højt eller du kan få læst højt (Det er skuespilleren Lars Mikkelsen der lægger stemme til), der er også mulighed for selv at optage historien fortalt med din egen stemme, som børnene så kan få læst højt af.
Lige nu ligger der 4 eventyr på appen:
  • Fyrtøjet
  • Hans og bønnestagen
  • Hans og Grete
  • Peter Pan
Liva startede med en historie alene og synes det var helt super. På billederne er animationer, dvs. at ting og figurer bevæger sig, det tror jeg gør det ekstra spændende at få læst højt.
Senere har vi prøvet at begge unger fik læst højt sammen. Mikkel kunne ikke holde koncentrationen så længe (der står dog også at appen er bedst beregnet for børn 6-8år), og lige den dag gik det heller ikke alt for godt for Liva.
IMG_9014
IMG_9013
Men så er det heldigvis muligt at slutte historien og starte, hvor man var nået til, senere, ligesom det er muligt at bladre i kapitlerne.
IMG_0845
Billederne er, flere steder, som taget ud af en fremtidsfilm, med robotter osv.
IMG_0849IMG_0847
Det synes jeg er ret skægt, men jeg tror ikke ungerne har tænkt over det :)
Der er flere muligheder for indstillinger.
Skal oplæsningen være på dansk, skal der ikke være oplæsning eller skal det være din egen indspillede stemme.
Det samme med undertekster.
Samtidig kan den bladre automatisk, eller du kan bladre når du er klar.

IMG_0846
Jeg synes alt i alt det er en rigtig fin app! Jeg håber der kommer flere eventyr til.
Og jeg tror at den især vil være god for os, på køreture, til underholdning til børnene.
Du kan læse mere om appen på facebooksiden https://www.facebook.com/charlieseventyr og  finde et link til download på charlieseventyr.dk

fredag den 30. maj 2014

Reshopper

For ikke længe siden, faldt jeg over appen Reshopper og jeg synes den er helt genial!

Jeg elsker at shoppe genbrug, i sær tøj til ungerne og tidligere har jeg handlet på trendsales, men pga. de høje priser Post Danmark efterhånden kører med, synes jeg priserne for varen + porto begyndte at blive for høj.
I noget tid brugte jeg nogle sider på facebook, hvor man kunne sælge ud og købe og da de ofte er inddelt efter områder, var det lettere at finde det man skulle bruge, ved nogle der ikke boede for langt væk og hvor jeg så selv kunne hente varerne.
Men.... jeg synes ofte siderne bliver meget uoverskuelige.

Så var det, at jeg faldt over Reshopper


Appen er gratis at hente og gratis at bruge og som forsiden fortæller er det en markedsplads.
 
Der sælges kun ting til børn.

Det smarte er at der kan søges på specifikke ting, indenfor en given afstand af din bopæl - op til 20 km 

Har du søgt på en specifik varer, bliver alle nu vist og når man går ind på den enkelte vare kan man se hvor langt fra ens bopæl, personen bor.
Det er også muligt blot at scrolle igennem alle varer, eller at gå ind på en person/sælgers side og se hvad personen ellers har til salg.

Der kan filtreres i de ting man søger efter.
Filteret kan sættes på alder og hvilke varer man leder efter.


Din egen shop kan du også oprette, hvor du selv kan sætte ting til salg.
Det er meget nemt og overskueligt!


Jeg synes appen er genial, let at bruge og meget overskuelig.

mandag den 12. maj 2014

iMindfulness

Jeg er meget glad for mindfulness og meditation.
I den forbindelse findes der også rigtig mange fine apps man kan bruge.

En af de apps jeg bruger mest er iMindfulness.



Bag appen er Jeppe Budde som er  autoriseret psykolog. Samtidig er han uddannet psykoterapeut og musikterapeut, Flora Eriksen som er mindfulness instruktør, ergoterapeut og coach og Selma Kjærbo som er professionel livsstilscoach.



Jeg bruger mindfulness når livet farer for hurtigt og jeg trænger til et lille pusterum.

Faktisk har jeg også introduceret det for min mand, som normalt ikke bryder sig om "den slags" og sammen har vi nu hørt flere øvelser inden sengetid om aftenen.

Appen koster 13kr i appstore og det er muligt at tilkøbe flere øvelser i appen.


fredag den 2. maj 2014

LEGO Duplo

Herhjemme bruger vi vores Ipad meget, det gælder alle 4 medlemmer af familien og dermed også vores søn Mikkel på knap 2,5 år.

Når Mikkel spiller spil på Ipadden er det dog med mor eller far ved siden af.


Mikkel har 4 spil som han er fuldstændig vild med!
Alle 4 er fra LEGO Duplo og passer til børn fra 4 år, men Mikkel har nu allerede ret godt styr på det.

De 4 spil er
LEGO duplo icecream
LEGO duplo train
LEGO duplo circus og
LEGO duplo food

Alle 4 spil kan hentes gratis i Apples appstore.


Spillene har små sjove opgaver hvor der skal flyttes rundt på ting, trykkes på ting m.v. og i alle spil kan man også trykke på omgivelserne "udenfor" selve spillet og få disse til at reagere. F.eks. kan man trykke på skyer der så flyver væk, mennesker der soler sig begynder at vinke m.v.
Alle små sjove ting som børnene finder ud af hen af vejen.

Vi er meget glade for spillene herhjemme og synes de giver en masse god leg og underholdning, hvis man lige skal sidde stille i sofaen en stund.

 
 


onsdag den 30. april 2014

MyPreemie – Anmeldelse af app.




På University of Nebraska hospital, får alle familier til præmature, en startpakke til familien. En af tingene i denne pakke er en app til deres iPhone.
Appen hedder My Preemie og er udviklet af to mødre til præmature og en neonatal læge.
Selve appen består af 6 dele
- En dagbog, som kan udfyldes med billeder, hvilke sygeplejersker der passer barnet, hvordan dagen er rent humørmæssigt, om der er fremgang eller tilbagegang, har barnet lært nyt og mange andre ting.


 - Et vækstskema, hvor man kan indtaste længde, vægt og hovedomfang og følge udviklingen af disse på en graf.
- En lommeguide, hvor der findes svar på rigtig mange ting der har med præmature, indlæggelser, udvikling m.m. at gøre. Du kan bla. få svar på hvad ”korrigeret  alder” betyder, hvad er BPD, apnø, bilirubin og andre nye ord og en hel masse andre ting der er rigtig gode at vide når man er indlagt med sin lille for tidligt fødte baby.

- Spørge og huskesedler. Hvor man kan nedskrive ting man skal huske at spørge læge/sygeplejerske om eller ting man skal huske at gøre.

- En ”skattekiste”, hvor der findes en liste over de ting der kunne være en god ide at gemme fra opholdet på neonatalafdelingen, ting der senere i livet kan være sjove for barnet at se, eller som minder, til forældrene, om den tid de var igennem. På listen kan f.eks. skrives fodaftryk, hospitalsarmbånd, tøj de havde på m.m.


Det er muligt at taste flere børn ind og at uploade billeder af børnene, samt at vælge særlig farve på appen, for det enkelte barn.


Da appen henvender sig til forældre af præmature der er indlagt, har jeg selv ikke den store glæde af app’en, men kan se fordelen i at have en sådan app.
Personligt ville jeg have haft stor glæde af at kunne nedskrive ting jeg skulle huske, spørgsmål der skulle stilles, mål på barnet, udvikling m.v.
Telefonen har de fleste mennesker på sig og det er derfor nemt og ligetil, at tage den frem og få tingene skrevet ned.

Selve det at taste fødselsdato på børnene ind var lidt besværligt, da man ikke kan vælge årstal, derfor skulle jeg, i mit tilfælde med en 2 årig og en 6 årig, rulle tiden på appen henholdsvis 2 og 6 år tilbage.
 

Men for forældre der, lige nu, står i forløbet med en lille indlagt, vil appen være en stor hjælp. Det er nemt at taste ind i appen og som en ekstra smart feature er det muligt at poste til facebook, printe, konvertere til PDF eller at sende som e-mail, jeg tænker at det er en rigtig smart måde at holde andre familiemedlemmer opdateret om hele situationen på hospitalet.

Appen kan bruges af forældre til både ekstremt for tidligt fødte, præmature med svære forløb, men også til forældrene til de præmature som nemt klarer sig igennem forløbet på neonatalafdelingen.

Det er en hjælp til forældrene, en nem måde at holde styr på de ting der sker og som ofte er svære at rumme når man står midt i det hele og derfor vil være rare at have når man engang kommer hjem vante omgivelser og skal absorbere hele forløbet.
Pt. findes appen kun på engelsk, hvilket den bærer lidt præg af. F.eks. under lommeguiden, hvor bla. ikke alle råd er som man ville få dem i Danmark. Her tænker jeg på punktet vaccinationer, der ikke helt følger det danske vaccinationsprogram, men med lidt justeringer ville appen også give rigtig meget mening i Danmark.
Jeg synes appen er virkelig god, fine tegninger, nem at fine rundt i og med mange gode funktioner for forældre der er indlagt med deres præmature baby.

Appen kan hendes i appstore, søg på MyPreemie, den koster 32kr.

onsdag den 26. februar 2014

PictoPlan - Et visuelt støtteværktøj



Anmeldelse af PictoPlan
PictoPlan er kort sagt et visuelt støtteværktøj til alle de almindelige dagligdagsopgaver, som alle mennesker udfører, mere eller mindre bevidst.

Appen kan bruges helt fra 3-4 årsalderen til man når alderdommen. Som helt lille barn er opgaverne simple, f.eks. "børste tænder", "tage tøj" på eller "spise mad". Når man bliver ældre kan opgaverne være lidt mere avancerede, måske skal de suppleres med “at tage medicin”, men grundlæggende er dagligdagsopgaver de samme livet i gennem.

Det er en almindelig misforståelse af det kræver i titusindevis forskellige piktogrammer at modellere en enkelt dags handlinger, for faktisk lærer brugerne af PictoPlan hurtigt sammenhængen mellem et simpelt billede og handlingen. PictoPlan har ca. 200 indbyggede piktogrammer, som dækker over mange forskellige ting og handlinger.

PictoPlan kombinerer behovet for støtte og strukturering, af dagligdagsopgaver og anvendelse af piktogrammer. Det er således muligt at beskrive en dag udelukkede ved anvendelse af piktogrammer.
Herudover er PictoPlan væsentligt mere avanceret og kan også anvende video, lydoptagelser og egne fotos, som en del af støtten.
Er der behov for at beskrive et helt unikt område, f.eks. en bestemt type medicin vil brugeren tage et billede af den pågældende medicin, i stedet for at anvende det generelle medicin piktogram. Tilsvarende kan en række af handlinger beskrives med en video hvor brugeren optager handlingerne og anvender som et video-piktogram.


PictoPlan udnytter til fulde mulighederne i moderne smartphones og kan udover forskelige medietyper også konfigureres til at vise påmindelser på bestemte tidspunkter i løbet af dagen.
Et eksempel herpå kan være en “Nu skal du stå op” handling. Hertil er det muligt at tilknytte et piktogram af et vækkeur. Herudover kan der tilføjes en huskeliste som beskriver en række delopgaver i forbindelse med handlingen at "stå op”. Disse delopgaver kunne være at "børste tænder”, "tage tøj" på og "tage sin medicin”. Når del-opgaverne udformes som en huskeliste er det muligt visuelt at krydse delopgaverne af på en liste efterhånden som opgaverne udføres. Det giver en fantastisk støtte og struktur til udførelse af opgaver.
Herudover kan der tilknyttes notater til påmindelserne, hvis der alligevel skulle være behov for tekst.



PictoPlan er bygget op omkring en hel ugeplan, ud fra ideen om at dagligdagsopgaverne for en uge ofte gentages uge efter uge, men det er dog en vis fleksibilitet i ugeskemaet. F.eks. kan man vælge at der kun skal vises én dag af gangen, således at brugeren ikke bliver forvirret, eller i nogle tilfælde stresset, over flere dages handlinger samlet på én skærm.

Herudover kan man, hvis man vælger kun at vise én dag af gangen, vælge at handlinger der allerede er udført, skal skjules. Herved vises kun dagens kommende handlinger.

Endvidere er det muligt at opsætte forskellige ugeplaner, f.eks. én for skole/arbejdsuge og en anden ugeplan for ferie. Skulle brugeren være skilsmissebarn, er det således også muligt at lave forskellige planer for når barnet er ved mor og far, altså mor- og far-planer.

 
Ugeplanen er opbygget som søndag til lørdag, og dette er ikke af amerikanske hensyn, men simpelthen for at have mandag til fredag centreret på skærmen, da man oftest ser at mandag til fredag indeholder væsentligt flere og vigtigere piktogrammer. For at fremhæve dette er dagenes farver skiftende så lørdag og søndag er forskellige fra mandag til fredag. I nogle tilfælde har brugerne svært ved at adskille enkelte dage, og til dette formål er et indbygget farveskema som giver alle dag individuelle farver.  Det betyder at brugeren ikke skal lære at mandag er mandag, men mandag er rød dag, tirsdag er gul dag osv. Brugeren har selv mulighed for at vælge farveskema for ugeplanen.

PictoPlan indeholde afslutningsvis en række mere tekniske og avancerede funktioner bl.a. er det muligt at oprette en plan på en iPhone og sende denne automatisk til en iPad via Apples AirDrop eller e-mail.
Et eksempel på anvendelse er en forældre som laver en plan til sit barn på en iPad, og herefter synkroniserer planen til barnets iPhone. Har barnet en iPhone, men ikke mulighed for at medbringe denne i skole, er det også muligt at eksportere planen til en PDF fil som kan udskrives og medbringes i skolen. Man mister naturligvis en del finesser ved at udskrive planen, men det er stadigvæk muligt at afkrydse på planen med en blyant når en handling er udført.
  
Ved ugens afslutning er det desuden muligt at trække en statistik som viser om brugeren af PictoPlan generelt udfører handlingerne, ikke udfører handlingerne eller helt ignorerer dem.

PictoPlan er gratis for alle at prøve, uden tidsbegrænsning, dog er det i den gratis version ikke muligt at indsætte egne billeder, videoer eller lydoptagelser, ligesom ugeplanen heller ikke understøtter mere end to piktogrammer pr. dag. Det koster pt. dkr 32,- at fjerne disse begrænsninger, eller som vi plejer at sige “det koster mindre end et Happy Meal, at få struktur og støtte i hverdagen”.